tisdag 5 juli 2011

Måltidsdryck som vi uppskattar





I vår närhet har de planterat röda vinbärsbuskar till glädje och nytta för de boende. Såg igår att bären började falla av, vilket är synd. Så idag på morgonen plockade jag ca 2.5 liter. Nu står det och drar tills i morgon då jag ska göra Måltidsdryck av dem, förr saftade jag av olika bär, sparade till vinter ett förråd. Nu gör jag till kortare tid framåt.


Nu har jag sköljt bären lagt dem i en stor kittel och mosat dem.
Rört ut i 1 tsk citronsyra i hett vatten och blandat ner i bärmassan, sen fyllt på med kallt vatten så det täcker bären.
Så i morgon ska jag sila, mäta upp saften, och koka upp,  tillsätta ca 3,5 dl socker till en liter saft, och så koka upp. Skumma och hälla upp på rena, varma flaskor. 
Jättegott som måltidsdryck, ej så söt som saften är, men enda nackdelen är att drycken inte är så hållbar som saft.
Förvara den i kylskåpet, och inte låta den stå för lång tid, utan dricka och njuta av drycken från de vackra bären.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar